Meddelande från kassören

För att få ersättning för egna kostnader och/eller resekostnader du haft för att genomföra föreningens aktiviteter måste dessa tydligt specificeras. Till hjälp för detta (och för att underlätta bokföringen) finns två olika Excel-mallar att fylla i beroende på typ av kostnad som du begär ersättning för.

Mallarna öppnas direkt från länkarna ovan eller om du söker på hemsidan. Du hittar dem under rubriken Klubben där du söker upp Ekonomi.

Innehållet i dessa mallar är låsta för att behålla en tydlig struktur på specifikationen. Endast grå fält går att fylla i. Summering av kostnader görs automatiskt. Du kan naturligtvis skriva ut mallen och fylla i uppgifterna för hand.

Önskas PDF-fil för utskrift eller har synpunkter på mallarna, v.v. meddela kassören.

OBS! Undvik att spara ner mallen på din dator då mallarna kan behöva förbättras varvid reviderade mallar läggs ut på hemsidan så att du alltid har aktuella mallar till förfogande.

För att kunna begära ersättning v.v.

• Fyll i mallen med aktuella uppgifter avseende din person och adress samt ditt bankkonto dit du önskar få ersättningen utbetald.
  • Specificera dina utgifter enligt mallen.
  • Verifiera dina utgifter genom att Originalfakturor bifogas och/eller att Originalkvitton fästs på ett A4 papper och bifogas. Ersättning utan kvitton kommer inte att lämnas.
  • Var tydlig med att ange vilken aktivitet som dina kostnader är relaterade till.
  • Skriv ut Reseräkningen/Begäran om kostnadsersättning. Datera och signera.
  • Skicka Reseräkningen/Begäran om kostnadsersättning inklusive kvitton/faktura för attestering till ordföranden för den sektion som aktiviteten avser (Friluft/ungdom, Orientering, Stug).
  • Sektioners ordförande, övriga styrelseledamöter och funktionärer skickar egna Reseräkningar/Begäran om kostnadsersättning till kassören som inhämtar godkännande från Ordförande/Vice ordförande som har befogenhet att godkänna utgifter för föreningen.
  • Utgifter för nationella OL-tävlingar som faktureras via Eventor attesteras av person utsedd av Orienteringssektionen (f.n. Ulf Back)
  • Attesterad Reseräkning/Begäran om kostnadsersättning överlämnas till kassören som effektuerar utbetalningen.

Kassören

Uppdaterad: 16 SEP 2018 20:10
Skribent: Lars Mosslind

På gång i klubben!