Hoppa till sidans innehåll

Krakenmarschen 2019

03 JUN 2019 12:37
Kristihimmelfärdshelgen låg sent i år varför årets upplaga av Krakenmarschen var mer en sommarvandring än som tidigare vårtur, åtminstone vad gäller grönskan.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2019 12:37

Det som inte var särskilt sommarlikt var temperaturen, det var tidvis ganska kalla vindar som blåste. De sista tappra ute i spåret fick dessutom en del regn mot slutet.

Som tidigare år var det möjligt att välja om man ville cykla eller vandra. Ett något färre antal än vanligt, 4 st, valde cykel i år, möjligen på grund av den inte så positiva väderprognosen dagarna före. Desto fler var vi som gick, totalt 20 stycken, någon av de 3 olika sträckorna. Några valde att gå Fiskkraken runt, första gången för flera och som vanligt förundrades de av den fantastiska förläggningsplatsen och det härliga vindskyddet vid sjöändan. Ett antal valde att gå mellan Toftmossvägen till klubbstugan, ca 18 kilometer. Henrik stod för en bedrift då han sprang från Skålbystugan till Fiskkraken, ca. 30 kilometer. Bra uppladdning inför kommande lopp!

Utsikten från Stingsberget. Toppen skulle vara en perfekt förläggningsplats för en framtida tur.

Fotograf: André Ahlin

När både cyklister och vandrare i omgångar kom fram till Fiskkraken hade Britt Back, som vanligt! lagat till en fantastisk lunch/middag, inget saknades naturligtvis: varm soppa, gott bröd, pålägg, kaffe och hembakt rabarberkaka. Vi var flera som var överens om att den maten hade varit värd minst den dubbla sträckan, kanske något att tänka på inför nästa år?

Hygget

Det var ganska blåsigt på hyggena, skönt att komma in i skogen.

Fotograf: André Ahlin

En detalj vi kom på under vandringen är också något som illustrerar något jag tycker är en av de främsta styrkorna med Vandrarringen, en förening för alla mellan 0 och 100, det skilde nämligen 70 år mellan den yngsta och den äldsta vandraren på 18 kilometerssträckan.

Gammal och ung

De 70 åren mellan den yngste och äldste deltagaren märktes inte i skogen.

Fotograf: Dennis Sundström

Tack alla deltagare och inte minst Britt och Ulf Back för suveränt stöd vid stugan och Hans Julle för beredskap att undsätta vid eventuella cykelhaverier.

 

Rapportör:

André Ahlin

André Ahlin

Skribent: Lars Mosslind
Epost: Adressen Gömd
Vandrarringen - Friluft
c/o André Ahlin
Bronsnålsgatan 1
723 51 Västerås
Telefon 021-83 00 76

E-post: This is a mailto link

 Aktuellt

Köp Restaurangchansen och gynna nya Bastufonden

Orienteringsträning varje onsdag under augusti - september. 

 


 Aktivitetsregistrering

Boka klubbstugan Flisenberg

  Boka Rosenlund

Bli medlem 


 Börja orientera

Börja orientera


Oringen logo  


VR-bladet


Cykel-TRIM


Sisus hemsida

 

Postadress:
Vandrarringen
Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info