Hoppa till sidans innehåll

Utehelg september 2019

04 OKT 2019 13:20
Utehelg vid Fiskkraken. Samling vid klubbstugan kl 12:00 för genmomgång och lunch.Därefter utgick de som skulle vandra mot vindskyddet vid sjöändan, resten av oss, totalt 5 st, lastade kanoter och paddlade bort.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2019 13:20

Vid sjöändan kom tälten upp snabbt och viss egen aktivitet genomfördes i form av kortare promenader, fiske eller brashäng. Föreningens kåta restes och tjänade som en trevlig samlingsplats vid de fåp regnskurar som kom. Vid kl 18 påbörjades middagsbestyren, de hälften runt vindskyddet och övriga i kåtan.

Efter mat, disk och lite eldning berättade ungdomsledare Tomas om de märkliga väsen som flyger runt i skogen, och som på varje plats de landar och vilar lämnar ett reflexspår. Man kan sedan följa spåren och har man tur hittar man en skatt. Alla bartnen, och några vuxna blev mycket uppspelta och med stor entusiasm utrustades alla som ville med lampor och sedan bar de av på skattjakt. Det verkar som att det varit mycket väsensaktivitet runt sjöändan då spåren var många, och visst hittades skatten. När aktiviteterna avtog och endast barnen sprang runt ute i mörkret gick många av oss vuxna in i kåtan för att runt den värmande kaminen dela med oss av friluftserfarenheter, prylkunskap och annat. Paddling, tältresning och skattjakt tog ut sin rätt och vid 22:00 var det tyst i lägret.

På söndagen vaknade vi till klar himmel och ett fantastiskt färgspel med alla löv i en mängd nyanser av rött, gult, brunt och orange. Frukost intogs snabbt och det blev tid till gästkaffe, dvs flera av oss gick runt bland tälten, kåtan och vindskyddet och bjöds på kaffe, bra att alltid ha snikkåsan* i beredskap.

Efter att tälten rivits och ryggsäckar och kanoter packats bar det av tillbaka till klubbstugan för materielvård. Utehelgen slutade 14:00 på söndagen och det var flera som önskade en snabb repris. Det ser ut som att vi kan möta de önskemålen redan i november.

Skribent: Lars Mosslind
Epost: Adressen Gömd
Vandrarringen - Friluft
c/o André Ahlin
Bronsnålsgatan 1
723 51 Västerås
Telefon 021-83 00 76

E-post: This is a mailto link

 Aktuellt

Träning varje onsdag Rosenlund. Omklädningsrum och bastu är öppet från 18.00 - 19.30 

Höstlovs-utedygn 2-3 november

Årsmöte 17 november         Se mera info i Nyhet

 


 Aktivitetsregistrering

Boka klubbstugan Flisenberg

  Boka Rosenlund

Bli medlem 


 Börja orientera

Börja orientera


Oringen logo  


VR-bladet


Cykel-TRIM


Sisus hemsida

 

Postadress:
Vandrarringen
Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info