Hoppa till sidans innehåll

Lagseger i Brudmosseträffen

26 MAJ 2019 21:59
Filkehornet är tillbaka i VRs klubbstuga efter överlägsen lagseger i träff nr 80! Ett ihållande regn förstörde festen. Bra att ha en rejäl klubbstuga att vara i.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2019 21:59

Resultat bana 1 - 5,    Resultat med handikapp och lagresultat

Bilden visar VRs lagmedlemmar. Anders, Jan-Olof, Sören, Dorothe och Karin. Jenny ingick i laget men saknas på bilden.

Regnet öste ned när det var dags för start. Med 1000 m till start kunde man kanske få upp värmen innan det var dags att startämpla och komma igång. 27 kom till start trots vädret och bara en löpare tvingades bryta pga regn och tunga banor.  Bra kämpat av alla!

Då UVR kom till Flisenberg med reducerat lag med bara 8 deltagare blev uppgiften att försvara lagsegern från 2018 för svår. VR deltog med 19 löpare och tog hem bansegern i tre av fyra banor och fick en överlägsen lagseger med 7,49  min/km (efter handikapp) i snitt mot UVR som hade 15,04 min/km i snitt.

Regnet höll på hela dagen och klubbstugan måste användes för lunchen, prisutdelning och avslutande ting. Den nya tältkåtan var uppsatt för användning men det var inte läge att vara utom hus i onödan så den får invigas av orienteringssektionen vid ett annat tillfälle.

En god sopplunch med linssoppa eller gulaschsoppa att välja mellan serverades från köket av Britt och Birgitta. Den nya traditionen med soppa, smörgås, dryck, kaffe och en kaka mottogs väl och den traditionella falukorvslunchen tid är nu troligen förbi. Efter lunchen var det prisutdelning. Alla som deltagit både i skogen och i köket fick ett pris.

Vandringspriserna till bästa dam och herr delades delvis ut. Vandringspriset för damerna gick ut förra året och ett nytt pris var inte förberett. VR fick nu i uppdrag att införskaffa ett pris och dela ut det till Dorothe Stillman som placerade som bästa dam i den totala prislistan. Pris till bäste herr togs av Anders Boström som så många gånger tidigare.Anna-Karin Johansson vann bana 1, Dorothe Stillman vann bana 2 och Anders Brinkman segrade på bana 3.  Anders Boström var snabbast på bana 4 som var 6,5 km med den imponerande fina 7,20  min/km.

Avslutande ting hölls efter prisutdelningen. Anders Brinkman som var referent i Filkeboken hade oturligt glömt lådorna med Filkeboken i Stockholm varvid Tinget delvis fick improvisera sig igenom mötet. Filkeboken ska nu överlämnas av Anders till Folke Boström snarast så att skrivandet i boken om Brudmosseträffen kan genomföras. Tinget avklarades raskt. Vi tar ett år i taget gäller. UVR bjöd in till träff nästa år. Man vill snarast ha revansch antar jag.

Vid klockan 15 var vi klara med återställningen i klubbstugan. Städningen av omklädningsrummen och värdrummet görs senare under veckan. Det mesta är vått och behöver torka innan de läggs in i containern. Tack till Birgitta och Bo Ortman, Tomas och Britt som var med i avslutningsfasen.

Rapport från tävlingsledaren Ulf

Skribent: Ulf Back
Epost: This is a mailto link

 Aktuellt

Vedklyvning vid klubbstugan. Fritt fram att göra en insats. Mera info under Nyheter

Orienteringsträning varje onsdag under augusti - september.  Start 14 augusti.

 


 Aktivitetsregistrering

Boka klubbstugan Flisenberg

  Boka Rosenlund

Bli medlem 


 Börja orientera

Börja orientera


Oringen logo  


VR-bladet


Cykel-TRIM


Sisus hemsida

 

Postadress:
Vandrarringen
Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info