Hoppa till sidans innehåll

Krakenmarschen 10 maj

30 APR 2018 16:15
Vandra, Cykla eller Anslut vid Fiskkraken På Kristihimmelfärdsdagen torsdagen den 10 maj är du välkommen att vandra eller cykla med oss till Fiskkraken.
  • Uppdaterad: 30 APR 2018 16:17

Om du inte har möjlighet att gå eller cykla är du naturligtvis välkommen att ansluta direkt vid Fiskkraken.

Vandrare

För de som vill vandra samlas vi kl. 08:00 vid parkeringen till Fiskkraken. Kläder efter väder, bra skor och matsäck att äta längs vägen. Glöm inte vatten!

Vi blir utkörda med bil och kan välja mellan två platser att bli avsläppta på, Landsberget eller Ulvsbomuren. Därefter vandrar man tillbaka till klubbstugan vid Fiskkraken. De som väljer att vandra från Landsberget har ca 28 km vandring att se fram emot genom vild Bergslagsterräng och an fantastisk start med utsikten från Landsberget. De som väljer att starta vid Ulvsbomuren börjar i en klassisk Berslagskulturbygd med finna små bondgårdar, små beteshagar inramat av högskog. Från Ulvsbomuren är det 9 km till klubbstugan.

Tycker man att sträckorna blir väl korta går det utmärkt att ta ett varv runt Fiskkraken.

Väl vid stugan bjuder Vandrarringen på mat, dusch och bastu för den som vill.

Ledare för vandringen är André Ahlin, 070-380 21 10

Cyklister

För de som vill genomföra Krakenmarschen på cykel är det samling vid Orientalen i Västerås kl. 10:00. Kläder efter väder, hjälm och de som har får gärna ta med en reflexväst. Ta med fika då vi vid ett tillfälle tar en lite längre rast. Glöm inte vatten att dricka.

Vi cyklar via Rönnby, Skultuna och Ramnäs. Vid korsningen mot Skinnskatteberg svänger vi ner längs 66:an, in på grusvägen till parkeringen och sedan sista biten till stugan. Väl vid stugan bjuder Vandrarringen på mat, dusch och bastu för den som vill. Föreningen håller också med transport av cyklister och cyklar tillbaka till Orientalen.

Det mesta av sträckan är på asfalt. Till Skultuna är det cykelväg och därefter cyklar vi längs mindre bilvägar. Sträckan är cirka 33 km. Det kommer finnas en supportbil som kan bistå vid eventuella haverier.

Ledare för cykelgruppen är Mats Julle 070-265 40 30.

Alternativ

Ni som inte har möjlighet att vandra eller cykla är välkomna att ansluta vid klubbstugan och i trevligt sällskap äta en gemensam lunch.

Anmälan

Vandrare, cyklister och de som ansluter vid stugan anmäler sitt deltagande till André Ahlin på This is a mailto link eller tel/sms på 070 380 21 10. Ange om du vandrar, cyklar eller ansluter vid stugan.

Anmälan senast Tisdag 2018-05-08

Vi uppmanar alla att ta denna chans att njuta av våren i en fantastisk Bergslagsmiljö. Även ickemedlemmar är välkomna att delta kostnadsfritt. Betalar de 30 kronor får de också mat vid klubbstugan.

Välkomna!

Mats och André

Tips!

Några av oss arrangörer är på plats vid Klubbstugan från kvällen 9/5 för en del förberedelser. Gör oss gärna sällskap, du kan välja att bo inomhus, i tält, i vindskydd eller varför inte under en gran.

Klicka här för att läsa inbjudan

Skribent: Lars Mosslind
Epost: Adressen Gömd

Program 2019 

 

Utedygn 27 - 28 april.      Se Nyheter/Inbjudan för mer info.  

 


 Aktivitetsregistrering 


Boka klubbstugan Flisenberg

 Boka Rosenlund

Bli medlem 


  

Kontakta oss:
Vandrarringen - Friluft
c/o Henrik Gustavsson
Fibulagatan 5
723 51 Västerås
Telefon 0736-427042
This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info