Klubbmöte 1058 med vykort från kvarteret Ida

16 OKT 2019 17:18
Vid Vandrarringens klubbmöte nr 1058 den 9 oktober föreläste Silva Pettersson om tre spännande hus i kvarteret Ida 24 vid Djäkneberget.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2019 17:18

Vid Vandrarringens klubbmöte nr 1058 föreläste Silva Pettersson om tre spännande hus i kvarteret Ida 24 vid Djäkneberget. Hon bor själv i Stora Tallbacka, vars historia väckte hennes forskariver, vilket resulterat i åtta skrifter som även omfattar Villa Tidhem och Villa Sundberg. Med hjälp av proffsiga bilder berättade hon om byggherrar, ägare, exteriörer och interiörer. Vi fick ta del av kända och mindre kända västeråsares levnadsöden. Den mest kända är kanske Seth Svanholm, men många västeråsare har säkert hört talas om skräddarmästare August Hedrén och guldsmeden Axel Sundberg. Några av oss har minnen av lärarna Natanael Svanholm och Margareta Björkum. Kakelugnsmakare Lundgren bodde inte i något av husen men hans kakelugnar finns fortfarande kvar där. Silva har åstadkommit en imponerande forskning i arkiv och genom kontakter med ättlingar till de forna ägarna och andra som bott i husen. Hon har läst brev och studerat fotografier och vykort och hon har dragit i alla trådar och vänt på alla stenar. Ändå finns det inga gränser för hennes vilja att fortsätta forskningen. Hennes entusiasm och glädje fångade åhörarnas intresse och föreläsaren fick många frågor.

Kvällen avslutades med dragning av vinnarna i Cykeltrim.

Eftersom det här var sista mötet, där klubbmöteskommittén ansvarade för programmet, avtackades Ingrid och Hans Julle samt Gunilla Zimmermann med varsin chokladask.

Rapport Ulf Back

Träning varje onsdag Rosenlund. Omklädningsrum och bastu är öppet från 18.00 - 19.30

Årsmöte 17 november         Se mera info i Nyhet

Köp lotter i Bastulotteriet!        Avslutas i samband med årsmötet