Hoppa till sidans innehåll

Krakenmarschen september 2020

13 SEP 2020 14:03
Ni som varit med tidigare vet att Krakenmarschen normalt genomförs på våren men då osäkerheten kring den pågående pandemin var för stor i våras valde vi att flytta den till september, närmare bestämt den 12:e.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2020 14:03

I årets upplaga kunde deltagarna välja på att vandra 27 km med start i Trummelsberg eller vandra 9 km med start vid Ulvsbomuren för att sedan vandra söderut tillbaka till klubbstugan vid Fiskkraken. En tredje variant var att vandra runt Fiskkraken.
Hälften av de totalt 14 deltagarna valde att gå någon av de längre sträckorna. De gjorde det tillsammans med en hund på respektive sträcka. En fjärde variant som erbjöds var cykelmarsch från Västerås till Flisenberg men för det var intresset svalt. 
Vi samlades kl. 08:00 på lördagsmorgonen och efter en kort genomgång kördes deltagarna ut till respektive startplats. Det blev ett par resor till startplatserna för att deltagarna skulle kunna hålla avstånd till varandra.
Även om man kan tro det vid en snabb kartrekognosering är det inte bara skog som kan ses när man går den här delen utav Bruksleden. Mindre småjordbruk och andra kulturlämningar från inte minst bergsbruket passeras. Dessutom några mindre sjöar med fina rastplatser och badställen för den som önskar.
Vädret hade kunnat vara bättre, blåst och tidvis en hel del regn bidrog säkert till att minska viljan till ett dopp i någon av skogssjöarna. Kanhända bidrog vädret till att ingen ville cykla i år. Dock skall det påpekas att trots väder och en del trötta fötter var det inget fel på humöret, det var på topp. Årets fantastiska tillgång på lingon bidrog nog till att det inte slogs några hastighetsrekord på någon av de tre sträckorna men däremot fick flera av vandrarna med sig råvaror för syltning och lingondrickatillverkning. Den längre marschen genomfördes av tre personer och en hund utan problem. Trots den goda tillgången på lingon höll de ett gott tempo och nådde Flisenberg på 7 timmar och 45 minuter.  En av personerna loggade ca 38 000 steg.  Hur många steg den lilla hunden tog är obekant.
På grund av pandemin valde vi att inte ha någon mat eller annan gemensam aktivitet vid målgång utan i samband med att man anlände klubbstugan var den gemensamma aktiviteten klar. Flera valde att sova kvar någonstans runt Fiskkraken och del gläder mig som friluftsentusiast mycket. 
Stort tack till alla årets deltagare och till de som bistått med förberedelser och de praktiska arrangemangen.
André Ahlin
Deltagare: Deltagare: Niclas Österback, Eva Kjellman, Lars Kjellman, Anna Hermansson, Eva Sköld, Thomas Holmkvist, Lena Nehrer, Tomas Nehrer, Martin Bergstrand, Barbro Niska, Daniel Lind, Axel Lind, Daniel Ingdahl, André Ahlin.
Rapport André Ahlin
Skribent: Ulf Back
Epost: This is a mailto link
Vandrarringen - Friluft
c/o André Ahlin
Bronsnålsgatan 1
723 51 Västerås
Telefon 021-83 00 76

E-post: This is a mailto link

Aktuellt!
*
Nyårsvandring 1 januari
*
Boka kalendern för Friluftsdygn och isvaksövning den 6-7 februari
 

 Registrera aktivitet

Boka klubbstugan

Boka vedbastun

Boka Rosenlund

Bli medlem


 Börja orientera

Börja orientera


Cykel-TRIM

Länk till Cykel-TRIM


Oringen logo  


VR-bladet


Sisus hemsida 

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info