Hoppa till sidans innehåll

Rapport UteMera maj 2022

08 MAJ 2022 18:41
Vårens UteMera dygn syftade som vanligt till att i första hand komma ut och bedriva lite friluftsliv. Det innebär bl.a. att samtliga bodde ute och intog alla måltider utomhus.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2022 18:41

Tur att det var just Friluftssektionen som bedrev verksamhet vid Flisenberg den här lördagen då hela anläggningen hade strömavbrott mellan kl 10 och 22.
Då detta var första gången någon av oss som var på plats upplevt detta var vi först osäkra på vi orsakat något så att en huvudsäkring slagit till men Odd från stugsektionen kunde på telefon bekräfta att han fått meddelande från Vattenfall om strömavbrottet, mao inte vi som ställt till det!

På lördagen höll vi teoretisk vandringsutbildning med fokus på barmark. Följande gicks igenom: Klädsel- tå till topp, packning, förberedelse, åtgärder vid rast, åtgärder vid förläggning. För de flesta deltagarna var detta visserligen repetition men en uppskattad sådan. Efter den teoretiska genomgången praktiserades det till viss del då samtliga deltagrna tog en tur runt Fiskkraken. Efter turen ordnades med bastu och bad i sjön och därefter intogs middag runt brasan vid Vindskydden.
(Under lördagen deltog 16 enligt Aktivitetsregistreringen)

Efter revelj och frukostintag hölls det under söndagen utbildning i dels sjukvård för friluftsliv och dels hur man gör upp eld. Detta som förberedelse inför tävlingen i Friluftsliv i September. Då vädret till skillnad för hur det var under lördagen var strålande med sol och måttlig vind hölls både de teoretiska och praktiska delarna utomhus, på klippan ovanför badbryggan. I sjukvårdsmomentet fick deltagarna bland annat lära sig hur man placerar en skadad i stabilt sidoläge, hur man hanterar olika typer av blödningar samt hur man tar hand om en person som befinner sig i chock. Vid eldstationen fick de lära sig om eldtriangeln, var man enklast hittar torr och eldfängd ved samt tekniker på hur man gör upp en eld. Då det på de flesta platserna var tort i marken höll man till vid grillplatsen nere vid sjön. Vårens UteMera helg avlsutades vid lunch.
(Under söndagen deltog 9 st enligt Aktivitetsrtegistreringen) 

Totalt deltog 17 personer vid helgens UteMera dygn varav flera barn.
Rapport André Ahlin

Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...