Hoppa till sidans innehåll

Fredagsdygn i Flisenberg med våfflor

19 DEC 2021 17:27
Andra fredagsdygnet i Flisenberg genomfördes den 17 december. Denna gång med åtta deltagare varav fyra ungdomar.
  • Uppdaterad: 19 DEC 2021 17:27

När alla deltagarna inklusive ledarna var på plats vid 18-tiden serverades en fredagsmiddag i storstugan bestående av lasagne med sallad. En av deltagrna hade födelsedag (tonåring) denna dag och bjöd därför på tårta som efterrätt. 
Efter maten fanns det möjlighet att bada vedledad bastu och efterföljande dopp i vaken. 
Senare under kvällen var det dags för en ny höjdpunkt med våffelparty vid vindskydden. När väl våffel laggarna var uppvärmda serverade Thomas och André härliga våfflor med sylt och grädde till all alla. Kvällen blev hur fin som helst med månsken och lagom temperatur för att ha ett fredagsmys vid en öppen eld på detta sätt.  Vid 22.30 avslutades partyt. Fem deltagare hade sina sovplatser i storstugen och Thomas, André och jag sov i vindskyddet. 

André hanterar våffel laggarna  Utsikt över lägerelden från sovsäcken 


Efter en gemensam frukost som dukades upp i storstugan strax genomfördes en promenad på Öfalsspåret med start vid 10 - tiden.
Längs spåret fanns det tio orienteringssskärmar uppsatta som deltagarna skulle markera på en karta med ett hål var de var upphängda. En punktorientering med andra ord som gör att en enkel promenad på 2,4 km kan bli riktigt klurig. Vid 12-tiden var alla tillbaka och lämade in sin karta för bedömning. Priser fanns till alla. Elmer lyckades bäst med bara 2 mm fel i sina markeringar. 

Som avslutning  på Fredagsdygnet tillagades lunchmat över öppen eld vid grillplatsen. Här fick var och en ha egen mat med och laga den själv.

Efter gemensamma städinsatser i utrymmen som vi använde avslutades en lyckad ungdomsaktivitet vid 14-tiden. Vädret var bästa tänkbara både under den sena fredagskvällen och under lördagen.

Fortsättning föjer med nya Fredagsddygn i Flisenberg under jubileumsåret.
Rapport Ulf BackSkribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...