Hoppa till sidans innehåll

Kanotorienteringen på Fiskkraken 9 juli

10 JUL 2022 16:19
Andra lördagen i juli anordnade friluftssektionen den årliga kanotorienteringen på Fiskkraken. I år var 19 personer med på aktiviteten varav 13 vuxna och 6 barn/ungdomar, och dessutom två kanotintresserade hundar.
  • Uppdaterad: 10 JUL 2022 16:19

Bilden/ Skeppare Svinto i fören spanar efter kontroller. Foto Lena Wolger Nehrer.

Det här året bjöd vi på nya erfarenheter då veckan innan kanotorienteringen var delvis ganska blåsig vilket gjorde att våra utplacerade tipsfrågekontroller och fyra blindkontroller drev iväg till helt nya positioner! Trots våra ansträngningar att placera tillbaka förrymda kontroller under veckan ända in i det sista så bjöd även själva aktivitetsdagen på rejäl blåst varpå kontrollerna fortsatte att driva iväg!

Samlingstiden var kl 9.45, föreningens tältkåta var på plats och vi började dagen med fika i form av kaffe, saft och ostfralla medan alla paddlingssugna delades in i sju lag med två eller tre deltagare vardera. Lagen förärades det här året med lagnamn på artister – Theoz, Miss Li, Enrique Iglesias, Justin Bieber, Carola, dessutom hade vi lagnamnen Rolos och Julles A-team. Efter en kort inledande genomgång släpptes deltagarna ut i sina kanoter utrustade med paddlar, flytväst, karta, tipsformulär och vattenfast tuschpenna. Alla deltagarna deltog med ett glatt engagemang, tog den extra svårighetsgraden i form av vinden och de bortsprungna frågorna med en klackspark och rodde i land hela utmaningen med bravur. Lagen kunde sen kontrollera frågorna och sina svar uppe på land vid klubbstugan och fick svara på utslagsfrågan innan de lämnade in sina lappar till sekretariatet. Frågorna handlade det här året om allt ifrån hästar och rådjur till kameler, igelkottar, sputniksatelliter och Florence Nightingale.
När alla lagen kommit i mål åt vi lunch. Henrik och Mats gick sen igenom de rätta svaren och vinnaren korades. Vinnare blev det här året lag Enrique Iglesias med Patrick, Ann-Katrin och Carl som var ensamma om 7,5 poäng. Alla deltagare fick lagvis i tur och ordning gå fram till prisbordet och välja från prisbordet.

Stort tack till alla som bidragit och hjälpt till med förberedelserna och genomförandet av aktiviteten. Sist men inte minst tack till alla deltagare. Vi önskar skön fortsatt sommar och hälsar alla välkomna igen nästa år.
Rapportör Henrik

Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...