Hoppa till sidans innehåll

Patrulltävlan 17 sept runt Fiskkraken

19 SEP 2022 19:14
Lördagen den 17 september genomfördes VR:s första? patrulltävling i Friluftsliv på 100 år på en bana runt Fiskkraken.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2022 19:14

Totalt var fem lag anmälda men ett fick förhinder och det var fyra lag som genomförde tävlingen. Totalt 15 tävlande med 7 barn/ungdomar. Lagen hade innan lördagen tilldelats starttid och första laget ut startade kl 09:00 med ett sjukvårdsmomentet på station 1. Ytterligare tre stationer skulle passeras längs banan runt Fiskkraken. Utöver sjukvård var det uppmärksamhet och artkännedom, eldning med vattenkokning och avslutningsvis luftgevärsskytte. Ett femte moment bestod av punktorientering där inte mindre än 12 kontroller utspridda längs banan skulle prickas in på kartan. 0,5 mm eller mer fel innebar poängavdrag.
Vid eldnings och vattenkokarstationen bjöds de tävlande på korv med bröd.

Efterhand som lagen gick i mål vid Flisenberg intogs väntläge där det fikades, badades och minglades med friluftsliv som den gemensamma nämnaren. Efter poängsammanställning gicks poängsättningen igenom och vinnande lag kunde koras. Laget Peppar och Salt bestående av Nova Sevä, Elmer Sundén, Ingrid Sundén, David Sundén och Fredrik Sevä tog hem första pris bestående av presentkort på sport-och friluftsutrustning. Övriga lag fick även de uppskattade priser.
En fin naturupplevelse vi alla fick uppleva var kläckningen av nya snokar i anslutning till badbryggan. Senaste antalet anger minst 20 stycken. Ett rejält tillskott till våra grannar som hjälper oss att hålla borta möss och en del andra skadedjur, även om majoriteten av dessa säkerligen inte överlever första året.

Vi fick bra återkoppling av deltagarna som gav många positiva omdömen och även flera bra förbättringsförslag, dessa är vi tacksamma för, de hjälper oss att utvecklas och bli bättre. En tävling av det här slaget är personaldrivande och kan inte genomföras utan kunniga, drivande och positiva funktionärer. Jag, André och Niclas vill rikta ett stort tack till alla som var med och hjälpte till med tävlingen. Ett minst lika stort tack till alla tävlanden, superkul att träffa er.

Aktiviteten slutade klockan 15
Rapport André Ahlin 

Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...