Hoppa till sidans innehåll

UteMera 1-2 maj

02 MAJ 2021 21:47
Vid UteMera aktiviteten vid sjöändan deltog 8 under lördagen och 3 fullbordade utedygnet med övernattning i vindskydd eller tält. André Ahlin var utedygnsledare.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2021 21:47

Vi var sex stycken som samlades vi kanoterna i Flisenberg lördagen den 1 maj. Då alla föredrog att vandra lät vi kanoterna ligga kvar och tog sedan sikte på vindskyddet vid V sjöändan. Under den ca 30 min långa vandringen passerade vi ett flertal nyrenoverade spänger och fler blir det tack var det pågående spångprojektet. Som alltid när det gäller VR så är det rejält byggt med mycket god kvalité.

När vi kom fram till rastplatsen och vindskyddet kunde vi till vår glädje konstatera att vedgänget hållit vad de lovat och under vintern kört ut prima ved. Kort efter att vi kommit fram och påbörjat kaffekokning anslöt ytterligare två deltagare och en hund. Därmed kunde vi påbörja utbildningsdelen för helgen.

Det blåste tidvis ganska kyliga vindar från sjön så vi samlades runt en brasa och gick igenom de utbildningspunkter som utlovats. Dessa var; hur packa ryggsäck för vandring och övernattning under barmarksförhållanden, hur man skall klä sig vid vandring/arbete respektive vila, hur man förebygger skavsår och blåsor samt lite om mat och vatten. Utbildningsnivån var blandad så det blev mycket bra diskussioner. Att man kan lära sig livet ut fick undertecknad bevisat då, trots en hygglig erfarenhet från friluftsliv, fick några riktigt bra tips och idéer från några men något mindre erfarenheter, stort tack för det.

Efter utbildningspasset gjorde de tre som skulle övernatta färdigt sina resp. förläggningsplatser, två i vindskydd och en i tält. Det var också dags för middag så kök och grillgaller kom snart på plats. En bit in på kvällen lämnade de som inte övernattade och vi tre som var kvar flyttade ned till grillplatsen vid stranden. Spegelblankt på Kraken, värmande brasa och erfarenhetsutbyte till någon timme efter solens nedgång strax för klockan 21.
Söndagen började riktigt tidigt för en av deltagarna, kl. halv sex hade hon brutit förläggning och påbörjat vandringen tillbaka till parkeringen, en ny friluftsaktivitet väntade i en annan del av landet. Nästa som gav sig av var föreningens ordförande som hade andra förpliktelser och kvar var då undertecknad som väntade på att tältet skulle torka upp. Positivt var att jag då vid morgonbrasan kunde skriva utkast till denna rapport.

Uppmaning till alla medlemmar som går till V sjöändan under året och som tänker elda vid rastplatsen, ta med ett par vedträn så att vi kan hålla ett hyggligt förråd med ved.Som arrangör vill jag tacka alla deltagarna och även rikta ett stort tack till spångbyggare och vedförsörjare. Ert arbete är uppskattat!
André

Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link