Hoppa till sidans innehåll

December nyheter

23 DEC 2019 14:32
Gruppmail 21 december
  • Skapad: 23 DEC 2019 14:32

VRs nya gruppmail

Det här gruppmailet är det första utskicket från Gruppmail från Vandrarringen under nya former. Jag passar på att tacka Hans Julle som har ansvarat för VRs mailverksamheten sen den började. Tack Hans! 

Jag har fått äran att skicka ut det första gruppmailet. Hoppas att det går fram bra med bilder och text.  Har du synpunkter på något så hör av dig.

Basturenoveringen

VR håller på att få Västmanlands finaste vedeldade bastu! Den fina bastun växer sakta fram inuti den gamla skogskojan. Kojan som kom till Flisenberg 1969 får nu efter 50 år en rejäl förvandling på insidan! 

Renoveringen går inte enligt den takt som projektledaren har tänkt sig av olika skäl men det arbete som har gjorts är helt fantastiskt bra och till sedvanlig hög VR-kvalité.

Utöver basturenoveringen har ett nytt gediget vedförråd byggts intill bastun. Det är nu klart och fyllt med ved från de tallar som fälldes för att ge plats åt förrådet.

Stort tack till projektledaren Odd Werner-Erichsen och Patrik Mandery för era insatser som arbetsledare och alla timmar på plats och stort tack också till alla andra som deltar i renoveringen. Vid en summering nov/dec noterades 720 mantimmar. Innan året är slut har säkert 800 mantimmar passerats.

Stort tack också till alla som stöttar projektet genom att skänka bidrag till Bastufonden. Den står just nu på 13600 kr. Känner du för att bidraga så kan du göra det på VR swish 1234897443  eller via  bankgiro 330-2676.  Glöm inte att ange Bastfonden på din inbetalning.

Närmaste arbeten som ska göras är att sätta upp panelen på väggar och tak inne i bastun och att avsluta installationen av el.  Panelmonteringen beräknas vara avklarat före årsskiftet.

Återstående arbeten 

  1. Montera lister i omklädningsrummet
  2. Luftinsläppet bakom bastukaminen
  3. Montera golvavloppet 
  4. Vaxa golven
  5. Montera in bastulavarna och kaminen
  6. Bygga lösa bänkar till omklädningsrummet.

 Odd tror att ett färdigställande av bastun blir under första kvartalet 2020.

 Friluftssektion - Ungdomsverksamhet

I VRs verksamhetsplan för 2020 har Friluftsektionen satt upp ett mål att rekrytera ett tiotal ungdomar till föreningens ungdomsverksamhet. Arbete är uppstartat av Tomas Nehrer tillsammans med Daniel Lind, som hjälper till med marknadsföringen. Man vill skapa aktiviteter för familj och barn. Man planerar för 10-12 tillfällen under kommande år. Ett upprop på Facebook har gjorts för att samla in medlemmars idéer och förslag. Hör av dig till Tomas Nehrer (This is a mailto link) om du vill vara med och bidra. I slutet av januari kan vi ta del av Friluftssektionens program för 2020.  

Bilder från basturenoveringen (191219) 

1. Stenväggen bakom kaminen

2. Panelmontering i bastun

3. Omklädningsrummet

4. Nya vedförrådet

Ulf Back

Skribent: Ulf Back
Epost: This is a mailto link
Vandrarringen
c/o Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås
Telefon: 021-354119
E-post: This is a mailto link

 Aktuellt

Träning varje onsdag Rosenlund. Omklädningsrum och bastu är öppet från 18.00 - 19.30. 

Frilufts- och Stugsektionens planerade aktiviteter under april är inställda pga coronakrisen. Beslut angående aktivteter planerade under maj tas senare. Se Kalendern för planerade aktivteter och vad som gäller.

 


 Aktivitetsregistrering

Boka klubbstugan Flisenberg

  Boka Rosenlund

Bli medlem 


 Börja orientera

Börja orientera


Oringen logo  


VR-bladet


Cykel-TRIM


Sisus hemsida

 

Postadress:
Vandrarringen
Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info