Hoppa till sidans innehåll

Jubileumsfesten

17 MAJ 2022 22:00
En härlig jubileumsfest hölls den 14 maj för att fira Vandraringens 100-års jubileum. Mingel, trerätters middag, sång- och musikunderhållning, hyllningar och dans fanns på programmet.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2022 03:00

Dörrarna till festlokalen Ordenshuset i Öster öppnades kl 17 för vandrarringare och gäster som hade valt att fira Vandrarringens 100-årsjubileum tillsammans denna vårkväll. Inklusive sex inbjudna gäster deltog 85 i firandet. I foajén välkomnades alla med dryck och entrésnittar och feststämningen infann sig direkt och minglet tog fart.

Vid 18 tiden intogs festlokalen. Efter att alla hade försett sig med lämplig måltidsdryck vid baren och därefter hittat sin bordplats hälsade toastmastern Pär Johnsson alla välkomna till bords. 

Efter förrätten bjöds det på underhållning av Erik Petterssen som spelade ett stycke klassisk musik (Mozart?) på vattenglas till en andäktig publik. 

VR:s ordförande Thomas Holmkvist höll jubileumstalet till 100-åringen. Thomas tog upp hur det började och utvecklingen fram till dagens VR.  Minnet av 50-årsfirandet 1972 finns i form av en väggbonad i klubbstugan.  Ett motsvarande minne av detta jubileums år kommer att avtäckas i samband med årsmötet i november. Konstverket är beställt av styrelsen hos konstnären Berit Mannberg. 

Efter varmrätt fortsatte underhållningen med allkonstnären Erik Pettersen med dragspel och sång innan uppvaktningen av 100-åringen startade.  

De inbjudna prominenta externa gästerna framförde alla sina gratulationer till föreningens framgångsrika första 100 år med blomsterbuketter.  Dessutom presenterades gåvor till föreningen där Kommunalrådet i Västerås och Ordföranden i nämnden för Idrott, fritid och förebyggande, Vicki Skure Eriksson inledde med att överlämnade ett hantverksföremål tillverkat av en gammal trädgren med hållare för värmeljus i glas.

Därefter överlämnade Ordföranden i Västmanlands Orienteringsförbund, Anders Sahlén, en gåva på 10 000 kronor för vår fortsatta utveckling av orienteringssporten. Vidare överlämnade Ordföranden för Västerås Skid- och Orienterings Klubb, Anders Rooth, en gåva med gratis användning av VSOKs kartor i tävlingssammanhang till utgången av 2025. 

Slutligen överlämnade Verksamhetschefen i RF-SISU Västmanland, Marie Höljer, ett diplom från Sveriges Riksidrottsförbund med texten ”Till Vandrarringen med tack för 100-årigt värdefullt arbete för den svenska idrottens utveckling och framgång” undertecknat av Ordförande Björn Eriksson och Generalsekreterare Stefan Bergh. Marie överlämnade dessutom boken Leda som värd av Jan Gunnarsson och Olle Blohm samt en oskriven dagbok.
Vandrarringens styrelse kommer att besluta om placering av de fysiska föremålen vid styrelsemötet i augusti.

Hyllningarna fortsatte men nu var det välförtjänta medlemmar som fick mottaga Vandrarringens högsta utmärkelse i form en nål med VR märke i guld. Följande förärades med guldmärket:  André Ahlin, Henrik Gustavsson, Karin Swärd, Mats Julle, Patrick Ingdahl, Rosina Andersson, Björn Ulvemark, Lisbet Gemzell, Peter Nordström och Tomas Karlsson. 

Omkring 21.30 var det dags för dans till Aros Marshalls orkester. Det blev full fart på dansgolvet från början. Roligt att spela tyckte orkestern när så många dansar. Det var kanske premiär för många att få släppa loss på dansgolvet efter två pandemi år. VR:s fest var välkommen tyckte många. Det blev den härliga festen som våra festarrangörer Pär och Thomas hade utlovat. Körplanen för kvällen utlovade nattamat och den fanns att hämta i baren. En varm korv med god senap smakade bra. 
Stort TACK till Thomas och Pär som planerat och tog oss igenom en underbar kväll tillsammans.
Ett stort tack också till alla som deltog i Vandraringens 100-årsfirande och till alla frivilliga som arbetade med förberedelserna och avvecklingen i lokalerna dagen efter. 
 
Ulf Betshammar var festfotograf. Bilderna hittar du i Galleriet. Länk till bilderna. 
Festrapport/ Ulf Back

Foto toppbild  - Ulf Betshammar 

Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...