Hoppa till sidans innehåll

Krakendagen 2010-10-03

21 MAJ 2011 21:51
Enligt deltagarlistan uppsatt på tallen var det 26 ungdomar och 46 vuxna som skrev in sig som deltagare i årets Krakendag. Det blev en härlig höstdag vid klubbstugan med lite sol då och då som värmde.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2011 09:52

Deltagarna kunde delta i Flisenbergsmästerskapet (orientering), tipspromenad runt Öfallsmossen med Gåbingo samtidigt, delta i Krakenmästerskapet eller att få information om Flisenbergsanläggningen och vad man skall kunna då man använder den. Marka-tältet serverade hamburgare, varmkorv och dryck mellan aktiviteterna.

Deltagarna i Flisenbergsmästerskapet fick med sig 5 spelkort ut i skogen . Vid 12 kontroller fanns det 2 st kort vid varje som man kunde byta med. Det gällde att inom 30 minuter få en så bra pokerhand som möjligt. Med rutin både som orienterare och pokerspelare blev Lennart Öberg årets Flisenbergsmästare och får inneha vandringspriset ett år framöver.

Tipspromenaden som arrangerades av Skidsektionen hade frågor uppsatta runt Öfallsmossen medsols. Tre deltagare hade 11 rätt. Nils Olsson lottades som vinnare i Tipspromenaden bland de tre tävlande som hade flest rätta svar.

Krakenmästerskapet tävlade med team i fyra grenar. Stövelkastning, vika flygplan och flyga långt samt bygga högsta tornet med pinnar och att springa fort med en boll mellan knäna ingick i uppgiften. Segrare i respektive gren fick pris. Utflyktskommittén arrangerade.

Marka-tältets service till hungriga vandrarringare var uppskattat. Lagret av hamburgare och varm korv gick åt.

Prisutdelningar och Ol-sektionens årsavslutning avslutade dagen. VRs orienteringsungdomar med ledarna Karin Swärd Lindberg och Petra Helmersson uppmärksammandes för sitt framgångsrika arbete och sina fina resultat. Krakendag deltagare bjöds på fika och Princess-tårta. Som avslutning på ett fint klubbarrangemang utlottades några deltagarpriser bland vuxna och ungdomar.

Ulf Back

 

<< Tillbaka

Skribent: Lars Mosslind

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...