Hoppa till sidans innehåll

Lucia

16 DEC 2013 00:02
VR firade traditionellt lucia i Malmabergs mötesplats. Det var det 41:a luciafirandet. Ingrid och Hans Julle har stöpt ljus till alla!
  • Uppdaterad: 16 DEC 2013 09:19

89 deltagare fanns på plats i samlingslokalen i Malmabergs mötesplats när Margareta Mosslind och VRs eget luciatåg med 13 deltagare med lucia, tärnor, tomtar och pepparkakspojkar bjöd på stämningsfull luciamusik. Vacker solosång skapade tårfyllda ögon.

Efter luciatåget serverades luciakaffe med hembakt bröd av många slag. Före och efter kaffet såldes sex lotterier med välfyllda vinstbord. Förutom lotterier kunde deltagarna också köpa hemstöpta ljus.

Eva Kjellman delade ut Arvid Erikssons Vandringspris till VRs mest aktiva ungdom. Maja Mosslind försvarade sin första plats från förra året och tog hem en ny inteckning i vandringspriset (ständigt vandrande). Magdalena Mosslind kom på 2:a plats och Jenny Lindberg tog 3:e platsen. Hela resultatlistan finns på hemsidan under Ungdom. I samband med utdelningen tackade Eva våra ungdomstränare Karin Swärd Lindberg och Petra Helmersson för det framgångsrika arbetet med ungdomsverksamheten inom orienteringssektionen. Ulf Back som har arrangerat och planerat onsdagsträningarna  avtackades också. Eva skickade också ett tack till övriga som hjälper till med träningarna samt till föräldrarna som supportar verksamheten med transporter och eget deltagande.

Emma Helmersson som deltog med framgång i USM och kom på fina 10:e plats i Sprint fick mottaga Västmanlands Skogsflickor stipendium. Eva Kjellman var prisutdelare.

VR startade med att ha ett luciafirande 1973. Det var Hans Julle som var initiativtagare. Man höll till i Polishusets matsal. I år var det således den 41 gången som VR firade lucia med ett eget arrangemang. Ingrid och Hans Julle fick ta emot en blomma och choklad av Ulf Back som tack för att alla insatser och flitigt arrangörskap under alla år.

Dragning på lotterierna avslutade VRs lucia 2013.

VR lucia arrangeras av hela föreningen som ett projekt med Eva Kjellman som projektledare. Stugsektionen ordnade extra bord, skidsektionen möblerade och dukade, utflyktssektionen ansvarade för att det fanns drycker på borden, orienteringssektionen ansvarade för lotterierna. Brödet bakas av hjälpsamma medlemmar.

Stort tack till alla som bakade och skänkte bröd. De var Inger Albinsson ,Sigrid Halldestam, Ingrid Julle, Leif Nilsson, Traudi Jakobsson, Eva Karlsson, Lillevi Hägglund, Anna-Karin Johansson, Eva Kjellman, Nils Olsson och Britt Back

Stort tack till alla som skänkte lotterivinster. De var: Ann-Mari Norberg, Berit Hallonsten, Berit Werner-Erichsen, Bitgitta Ortman, Britt och Ulf Back, Eva och Lars Kjellman, Hans och Ingrid Julle, John Andersson, Kerstin Haraldsson, Lennart Sundin, Lillevi Hägglund, Marianne Olsson, Martin Bergstrand, Traudi Jakobsson och Inger Albinsson.

Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...