Hoppa till sidans innehåll

Nationaldagsfirande 2009-06-06

21 MAJ 2011 20:24
Lördagen den 22:a augusti samlades 10 medlemmar vid stugan under en skönt värmande sol. (i faggorna fanns även ett antal andra ”Vandrarringare” som ägnade dagen åt fiske)
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2011 09:41

Dagen var avsatt till att med våra sinnen undersöka och upptäcka både oss själva och den omgivande naturen, utan krav på prestation och resultat. Underbart var ordet!

Bara att lämna Västerås med alla sina köpcenter, motorvägar och andra akustiskt ”nersmittade” miljöer för att på en gungande, myromgiven spång möta tystnaden, var en lisa för själen.

Anförda av Lisbet Gemzell utgjordes första delen av dagsprogrammet av en tyst promenad.

Tänk att ett sånt enkelt förhållningssätt som att inte använda sig av språket under en kort tidsrymd kan leda till så mycket!

Plötsligt blir allt så extra påtagligt när mina sinnen inte blockeras av det vanligtvis så styrande språket. Istället uppmärksammades varje fotsteg, varje blöt hal sten, fågelsången, skogens dofter, solens värme och alla små vänliga vindar som drar genom skogen.

På ett liten höjd vid sidan av vattnet och under vaggande tallar kom sedan en annan höjdpunkt; vi fick under Lisbeths proffsiga ledning upptäcka och ”smaka på” innebörden av begreppet Qi Gong. Vad jag förstår är detta ett sätt att öka sin medvetenhet om att kropp och själ är ett! (en reflektion under de vajande tallarna som kom till mig var att; den holistiska syn på människan som nu sprider sig i vår del av världen, var en realitet och en metod redan för 3000 år sedan i Kina! Dvs. när vi fortfarande bodde i grottor)

Efteråt denna mycket lugna och behagliga övning kände vi oss alla påverkade på olika sätt.

Själv upplevde jag mig som extra vaken och glad. Speciellt kommer jag ihåg Lisbeths bild av hur vi skulle försöka ”känna oss som antenner” när vi stod på bergets topp med uppåtsträckta, vaggande armar.

Tredje punkten på dagsprogrammet var grillning på under en underbart värmande sol vid vattnet. Här trakterades vi av Per Jantze med bön-blandningar, sallad, såser och grillat kött på spetten.(vid ev. nedläggning av Mälardalens Högskola kan jag rekommendera att han startar en restaurang)

Avslutningsvis planerade vi under Rosinas ledning Utflyktssektionens program för 2010.

Stort tack till alla arrangörer och med förhoppning om att fortsättning följer på sådana här dagar med inriktning på ”kropp och själ”

Håkan Wretljung

 

<< Tillbaka

Skribent: Lars Mosslind

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...