Hoppa till sidans innehåll

Nationaldagsfirande 2010-06-06

21 MAJ 2011 21:32
Plats: Djäkneberget

VR var representerade med föreningsfanan och med svenska fanan vid marschen från Fiskartorget med avmarsch kl 13.00 med stadsmusikkåren i täten via centrum upp till Djäkneberget där marschdeltagarna med sina fanor bildade fanborg framför scenen där Västerås stads officiella nationaldagsfirande med flagghissning, nationalsång, körsång mm ägde rum i det vackra vädret.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2011 09:51

Efter inledningen av firandet fortsatte marschen för att sedan upplösas vid utgången från Djäkneberget.

Många kända Vandrarringare fanns efter marschvägen och på plats på Djäkneberget.

Fanförare var Lars Kjellman och Jan Burell, som biträdes av Eva Kjellman och Leif Nilsson

 

Plats: Björksta kyrka och bygdegård

Komminister Linda Wagerman-Grönberg hade även i år inbjudit VR:s medlemmar att tillsammans med Björksta hembygdsförening att fira årets nationaldag.

Programmet i kyrkan var som vanligt präglat av mycke musik då kyrkokören framförde många olika sånger och Lindas dotter Karin framförde två stycken på kyrkoorgeln.

Linda framförde traditionsenligt talet på rim och vi alla fick sjunga den speciella Björkstavisan och nationalsången varefter vi alla tågade till bygdegården för att njuta av kaffe och smörgås. Vi var som vanligt många deltagare från VR nämligen 38 st och VR svarade för lite blommor på borden, som tack för att vi blir inbjudna. Lite fikapengar från deltagarna överlämnades till Bygdeföreningen för att de skall ha möjligheter att fortsätta med denna trevliga stund efter kyrkobesöket på nationaldagen.

Våra fanor användes vid ingången till kyrkan, vid in- och utmarschen, i kyrkan och utanför bygdegården tillsammans med övriga fanor. Extra trevligt är att få se våra medlemmar i folkdräkter. Fanbärare var Margareta i Bohusdräkt och Jan i uniform (en tradition sedan hemvärnet var en av medarrangörerna).

Fanbäraren

 

<< Tillbaka

Skribent: Lars Mosslind

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...