Hoppa till sidans innehåll

Studiebesök Ledningsregementet i Enköping 2009-04-21

21 MAJ 2011 19:42
18 st.Vandrarringare genomförde tisdagen den 21 april ett studiebesök på Ledningsregementet i Enköping

  • Uppdaterad: 23 MAJ 2011 09:40

 för att ta del av ett regementes historia och den kultur som är förknippad med ett regemente samt för att på nytt uppleva en miljö, som nästan alla män har erfarenhet av.

Under mycket sakkunnig ledning från vår guide Håkan Palm, ledamot av garnisonsmuseiföreningen och redaktör för regementes kamratförenings tidskrift, genomfördes till att börja med en ordentlig genomgång av samlingarna i mässlokalerna endast avbruten av en välsmakande lunch i matsalen.

Vi fortsatte därefter till soldattorpet, som har ersatt det ursprungliga vid Pollaksbacken i Uppsala där regementet låg tidigare. Då detta soldattorp inte var i sådant skick att det skulle gå att flytta till Enköping så byggdes nuvarande på plats genom att det ordnades en kurs i gammal husbyggnadsteknik. Tyvärr så lärde man sig inte allt hur man gjorde förr så tidens tand tär lite snabbare på byggnaden än vad som sker på gamla tiders byggen.

Vid rundvandringen i museets lokaler log många igenkännande när de fick se några av tidigare använda radioapparater. De fanns ju på flera platser inom försvaret tidigare.

Vår värd avtackades för ett utomordentligt trevligt värdskap genom sina intressanta berättelser om regementet och om några personers anknytningar till regementet.

Hörde sedan bara lovord från alla deltagarna oavsett kön och inte minst från de som genomfört sin grundutbildning på fd P1, sedermera S1, nuvarande LedR, Ledningsregementet.

 

Jan

 

<< Tillbaka

Skribent: Lars Mosslind

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...