Hoppa till sidans innehåll

VR 90 - Jubileumsfesten

27 AUG 2012 14:49
Det var dukat i Tegnérmatsalen. Gröna servetter. Förrätten på tallriken. Spänd förväntan. Deltagarna önskade det skulle bli en trevlig fest. Som det blev ....
  • Skapad: 27 AUG 2012 14:49

Tack vare 120 festdeltagare blev Vandrarringens 90-årsfest på lördagskvällen 25 augusti väldigt trevlig. Underhållningen var tip-top och maten - som alltid hos Peter Linder - smakade jättegott. Bakelserna som serverades i danspausen kom från Håkans bageri i Hallstahammar.

Vid en 90-årsfest finns det förstås mycket att minnas. Många var de som intresserat tittade på bildspelet från stug- och annexbyggena och som bläddrade i gamla arkivexemplar som Ulf Back lånat av Stadsarkivet tillsammans med bomullshandskar, som man fick ha på sig för att bläddra.

Det finns vid en jubileumsfest även tillfälle att dekorera särskilt framstående medlemmar.

Föreningens högsta utmärkelse, Guldmärket, delades ut av Liz Porteous och Lars Kjellman till Karina Liljeroos, Leif Nilsson och Bo Hedman.

Några av kvällens gäster blev ihågkomna för långt medlemskap och strategiska insatser för föreningen under 70- och 80-tal. De fick motta en vacker blombukett, som Ulf och Britt Back överlämnade. De var Bertil Ernfridsson, Manne Eriksson, Hans Julle, Ruben Ekerby och Sivert Ström.

Närvarande ungdomsmedlemmar – de som utgör VRs framtid - fick motta en uppskattad jubileumspresent i form av en biobiljett.

Västmanlands Idrottsförbund, representerat av dess ordförande Örjan Ek, kom med blommor samt tilldelade Eva Kjellman, Lars Kjellman, Leif Nilsson, Karina Liljeroos Västmanlands Idrottsförbunds förtjänsttecken i silver samt till Hans-Holm Wruck förtjänsttecken i guld.

Västmanlands Orienteringsförbund, genom Per Sundström, överlämnade en penninggåva på 2000:- främst som belöning och ytterligare stimulans för framfart i skogarna av våra duktiga orienteringsungdomar.

Uppsala Vandrarring, som tyvärr inte kunde närvara, hade skickat en blombukett tillsammans med en hyllningsdikt.

UVR blom uppvaktningUVR dikt  uppvaktning

Skribent: Lennart Sundin

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...