Hoppa till sidans innehåll

DM Sprint 2020

11 SEP 2020 09:26
VR arrangerade DM i sprintorientering den 5 september vid Nybyggeskolan, Västerås med 186 anmälda.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2020 09:26

VR arrangerade DM Sprint vid Nybyggeskolan den 5 september. Idrottshallen vid skolan var hyrd för användning av toaletter och el. Förrådshuset vid sidan av idrottsplatsen fick också användas som förråd och förberedelserna på fredag med kontroller och skyltar gick mycket smidigt. Stort tack till skolans vaktmästare för fint samarbete.
Förberedelserna för tävlingen på lördag fm gick helt enligt planering.  Målområdet vid skolan, starten, parkeringen och kontrollerna och kontrollvakterna var på plats omkring 12.30. Några krånglande avläsningsenheter vid skrivarna och en kontrollenhet som inte fungerade i samband med utsättningen var några små störningar som vårt rutinerade sekretariat (Åke Larsson och Lars Mosslind) löste i tid före starten.
Tävlingen hade 186 anmälda och resultatlistan redovisar slutligen 173 startande. Med start kl 13.00 och sista löpare i mål ca 15.10 fick våra 28 kontrollvakter ett arbetspass på ca 3 timmar att bevaka totalt 37 kontroller. Ingen rapporterade några störningar så de störningarna som kontrollvakterna fick möta var väl två rejäla regnskurar och en dos av långtråkighet. Startpersonalen drabbades av regnet på samma sätt då det var arbete under bar himmel. Vi var riktigt blöta ett tag men nu är vi torra igen sa Peter Nordsström vid samlingen efter avslutad tävling.
Sammanfattningsvis så var vi 40 funktionärer totalt.  Vid parkeringen (2st ), starten (4 st), kontrollbevakning (29 st), målområdet (3 st) och sekretariatet (2 st). Stort TACK till alla som hjälpte till vid tävlingen.
Tävlingsledningen är helt nöjda med hur tävlingen genomfördes. Vi tycker att vi lyckades följa de riktlinjer för tävlingsarrangemang 2020 som VOF har utfärdat. Dagens arena var inte lik en normal ol-tävling. 
Vår banläggare Anna-Karin Johansson kan känna sig extra nöjd med tävlingen. Många nöjda sprintorienterare har framfört sitt gillande. 
Rapport Ulf Back
Skribent: Ulf Back
Epost: This is a mailto link
Aktuellt!
 
 

 Registrera aktivitet

Boka klubbstugan

Boka vedbastun

Boka Rosenlund

Bli medlem


 Börja orientera

Börja orientera


Cykel-TRIM

Länk till Cykel-TRIM


Oringen logo  


VR-bladet


Sisus hemsida 

Postadress:
Vandrarringen
Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info