Hoppa till sidans innehåll

Höststädning vid Flisenberg 4 oktober

06 OKT 2020 20:57
Uppmaningen till mobilisering via VR Facebook, hemsida och gruppmail för att deltaga i årets höststäddag i Flisenberg resulterade i att totalt 27 medlemmar trotsade det något grå och våta vädret.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2020 20:57

et var jätteroligt att det kom så många som var långt över det förväntade deltagarantalet. Arbetet var anpassat till FHMs covid-19 regler map fysiskt avstånd, så den traditionella gemensamma fikan som stugsektionen som arrangör brukar bjuda på, - ersattes av individuellt medhavd fika/ matsäck.

Fikapaus med alla deltagare utom tre personer.

Alla byggnader fick en rejäl genomgång inomhus med diverse städredskap och -medel. Här utfördes den största delen av alla städaktiviteterna. Det är bra att notera att vi byter batteri i alla brandvarnare på hela anläggningen vid varje höststäddag, - så också i år.

Höststäd 2  Höststäd 4
Birgitta med redskap… Britt in action...

Utomhus gjordes det också stora insatser med rensning av hängrännor för barr och löv, jättebrasa med eldning av ris, bråte och skräp som låg bland annat vid vindskydden och övrigt på tomten.

 

Höststäd 3

Håkan och Leif rensar hängrännorna.

Höststäd 5

Marie och Jonny hade det varmt och skönt

Alla fikaborden utomhus – de tre vid klubbstugan och det vid värdrummet – fick var sin presenning över sig (se bild 1). Anledningen till detta nya förfarande är att slippa transport och stapling av borden på en gemensam plats. Fördelen är nu att om man vill fika ute runt borden kan man lätt lyfta av presenningen och sedan vika tillbaka den efter fikat

Båten fick komma in under sitt vintertak efter att allt virke och övrigt som förvarats där sedan renoveringen av vedbastun placerades under annexet.

Vedbastun fick - i likhet med herr- och dambastuna - också sina bastulavar tvättade inför kommande veckas arbete med att åter olja in dessa för att skydda mot smuts och slitage.

Gränsbron dvs den korta spången mot stugan riktades upp i västra änden eftersom den lutade kraftigt nedåt på södra sidan.

Höststäd

Thomas och Bertil vid gränsspången

Höststäd 8
Ulf och flytvästarna   Mats skruvade…

Kanoterna synades och en lista med åtgärder skapades för åtgärd till våren.

Vid grillplatsen - som skall genomgå en större upprustning 2021- städades det upp och ett bord som saknade sitt 4:e ben blev provisoriskt lagat.

Flytvästarna i förrådet gicks igenom och sorterades samtidigt som mulltoan där nu är fräschare än på många många år.

Höststäd 9

Ann o Per samlade skräp på tomten

Höststäd 10

Barbro och Martin var som alltid med

Förberedelser inför vår vedförsörjning utfördes av motorsågs körkortsbehörig person. Detta resulterade i att det nu ligger ett 60–70 tal meterlånga stockar från vindfällen i VNV riktning från klubbstugan och väntar på transport till Flisenberg med snöskoter. Vi hoppas på en snörik vinter som möjliggör skotertransport.

Den gemensamma uppfattningen var att alla vi som städade och donade hade det trevligt eftersom det alltid är kul att vara fler som hjälps åt och på så sätt pushar varandra och då blir det roligare och det går undan!

Tack alla trevliga VR:are för era fina insatser som gjort att vi nu har en ännu snyggare anläggning att njuta av!

// Rapportör Odd Werner-Erichsen 

 

Skribent: Lars Mosslind
Epost: Adressen Gömd

Kontakta oss!

Kontakta oss:
Vandrarringen - Stugsektionen
c/o Einar Myklebust,
Idrottsvägen 1 724 65 Västerås
Telefon: 070-534 40 61
This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info