Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan - Krakenmarschen 12 september

20 AUG 2020 12:43
Krakenmarschen, som sköts upp i våras kommer vi nu att genomföra den 12 september, dvs på Vandringens dag i hela landet i samarbete med STF.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2020 12:43

Vandrare 
För de som vill vandra samlas vi kl. 08:00 vid parkeringen till Fiskkraken. Kläder efter väder, bra skor, ombyte av strumpor och matsäck att äta längs vägen. Glöm inte vatten! 
Vi blir utkörda med buss och kan välja mellan två platser att bli avsläppta på, Trummelsberg eller Ulvsbomuren. Därefter vandrar man tillbaka till klubbstugan vid Fiskkraken.
De som väljer att vandra från Trummelsberg har ca 27 km vandring att se fram emot genom vild Bergslagsterräng med berg, dalar och fina små sjöar. De som väljer att starta vid Ulvsbomuren börjar i en klassisk Berslagskulturbygd med finna små bondgårdar, små beteshagar inramat av högskog. Från Ulvsbomuren är det 9 km till klubbstugan. Tycker man att sträckorna blir väl korta går det utmärkt att ta ett varv runt Fiskkraken innan målgång.
Ledare för vandringen är André Ahlin, 070-380 21 10
Cyklister 
För de som vill genomföra Krakenmarschen på cykel är det samling vid Orientalen i Västerås kl. 10:00. Kläder efter väder, hjälm och de som har får gärna ta med en reflexväst. Ta med fika då vi vid ett tillfälle tar en lite längre rast. Glöm inte vatten att dricka. 
Vi cyklar via Rönnby, Skultuna och Ramnäs. Vid korsningen mot Skinnskatteberg svänger vi ner längs 66:an, in på grusvägen till parkeringen och sedan sista biten till stugan. Föreningen håller också med transport av cyklister och cyklar tillbaka till Orientalen. 
Det mesta av sträckan är på asfalt. Till Skultuna är det cykelväg och därefter cyklar vi längs mindre bilvägar. Sträckan är cirka 33 km. Det kommer finnas en supportbil som kan bistå vid eventuella haverier.
Ledare för cykelgruppen är Mats Julle, 070-265 40 30
Alternativ 
Ni som inte har möjlighet att vandra eller cykla de angivna sträckorna rekommenderar vi ändock att boka upp denna dag för besök vid klubbstugan och för de som önskar ett varv runt sjön. Glöm inte skriva in er i gästboken i stugan. 
Anmälan - senast måndag 2020-09-07 
Vandrare, cyklister och de som ansluter vid stugan anmäler sitt deltagande till André Ahlin på This is a mailto link eller tel/sms på 070 380 21 10. Ange om du vandrar, cyklar eller ansluter vid stugan. 
Pandemianpassning 
Med anledning av den pågående pandemin gör vi en del ändringar mot tidigare år. Föreningen ordnar med tillräckligt stort fordon för att öka möjligheterna till avstånd och vid behov köra flera gånger om så krävs. Vidare bjuder VR inte på mat vid ankomsten till klubbstugan men naturligtvis finns möjlighet att nyttja faciliteterna för tillagning av egen mat. 
I övrigt håller vi avstånd (enkelt i naturen) och god hygien (enkelt med alla vattendrag och hälsosamma örter vi passerar). 
Vi uppmanar alla att ta denna chans att njuta av den tidiga hösten i en fantastisk Bergslagsmiljö. 
Välkomna! 
Mats och André
Skribent: Ulf Back
Epost: This is a mailto link
Kontakta oss:
Vandrarringen - Friluft
c/o André Ahlin
Bronsnålssgatan 1
723 51 Västerås
Telefon 070-380 21 10
This is a mailto link


Aktuellt!
Verksamhetsberättelse 2020 finns att hämta i klubbstugan
*
Boka kalendern för Ute Mera med Friluftsdygn Vinter och Isvaksövning den 6-7 februari

 Registrera aktivitet

Boka klubbstugan

Boka vedbastun

Boka Rosenlund

Bli medlem


 Börja orientera

Börja orientera


Cykel-TRIM

Länk till Cykel-TRIM


Oringen logo  


VR-bladet


Sisus hemsida 

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info