Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan Vandring i Tiveden nationalpark 17 - 19 september

25 AUG 2021 14:45
Nytt upplägg - Här kommer en inbjudan till de som är intresserade att återigen resa till Tivedens nationalpark i september och vandra.
Vi kommer att ligga över i Tivedstorp, som är ett vandrarhem med friliggande stugor.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2021 14:45

Pga lågt intresse och fullbokat stugboende vid Ösjönäs har planeringen för boendet gjorts om. 
Utflykten blir av men i nytt upplägg.
Läs här en hälsning från Lisbet angående Tiveden och helgen 17 -19 sept. Att vandra i Tiveden är någonting alldeles extra.

Där finns fortfarande en riktig ”urskog”, dvs man har låtit den stå orörd och träden och allt levande som finns där få sköta sig själva utan människors ingripande. Ett lugn infinner sig, själv har jag inga förväntningar eller att jag måste prestera något. Nej, jag andas och går så länge jag har lust, mat har jag med mig och när kvällen kommer är jag trött och går och lägger mig. Nu blir det kanske bara  Yvonne och jag från  Vandrarringen som åker. Vi kommer att ligga över i Tivedstorp, som är ett vandrarhem med friliggande stugor. Jag har bott där förut och det är jättefint. Där  finns kök, men man kan också äta middag där om man har lust.

Som sagt det enda som finns är naturen, men den är storslagen. Om någon har lust att åka så kontakta mig för mer information 070-770 11 22 eller gå in på www.tivedstorp.se och titta. 

Tiveden är en av Sveriges 30 nationalparker. Upplägget är en helg 17-19/9 (går att köra hemifrån på morgonen 18/9 om man vill starta tidigt) där vandring i nationalparken under lördagen är huvudpunkten på programmet, med utgångspunkt i Ösjönäs aktivitets- & äventyrscenter (www.osjonas.se) vid sjön Trehörningen. Efter vandring, kl 16 samlas alla vid Ösjönäs sjöbrygga där vi har bokat en vedeldad badtunna + en flytbastu på föreningens bekostnad. Detta förutsätter att minst 8 från föreningen anmält att de tänkt resa dit.

För de som vill resa med till Tiveden men inte vill vandra finns det mycket andra aktiviteter att göra i den fantastiska miljön - cykla, turrida, fiska, paddla, höghöjdsbana, guidade naturexkursioner.

Resa, bokning av boende, och mat ordnas av deltagarna själva. (www.tiveden.se).

Vi har förstått av Klas Sannö på Ösjönäs att allt boende i stugor etc i Ösjönäs är uthyrt. Tältning vid sjön är möjlig i Ösjönäs. Vår förening har även fått erbjudande om att disponera kåtan vid sjön där ett antal tältsängar står uppställda inkl frukost kostar 299:-/natt och person. Egen sovsäck. Det kan finnas annat stugboende e dyl ledigt i närheten.  (www.tiveden.se)

Hos Ösjönäs går det i förväg att förboka grillbuffé 295:-/p, som tidigare VR-deltagare intygar varit fantastisk. Det går även att förboka frukost.

Bilresan från Västerås till Ösjönäs tar c:a 2 ½ h.

Anmälan och frågor till Lisbet, 070-770 11 22. Anmäl er så tidigt som möjligt, men allra senast 31 aug, så vi vet hur vi ska göra med badtunnan från föreningens sida.

Välkomna! /Friluftssektionen

Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...