Hoppa till sidans innehåll

Fjälltur vecka 31 - uppdaterad information 12 juni

12 JUN 2021 16:05
Vi är en liten grupp som kommit igång med träning inför årets fjällvandring.  Vi har också samtalat om hur vi vill genomföra vandringen. Vi genomför vandringen så att både de som vill tälta och de som vill ha stugboende ska kunna följa med.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2021 16:05

Vi är en liten grupp som kommit igång med träning inför årets fjällvandring.  Vi har också samtalat om hur vi vill genomföra vandringen.  Efter att vi lanserade idén om fjällvandring och satt reglerna till boende i tält så har jag fått meddelande från flera som gärna skulle varit med på en enklare vandring om det varit boende i stuga.

Vi har därför beslutat att genomföra vandringen så att både de som vill tälta och genomföra en längre vandring och de som vill ha en enklare utmaning ska kunna följa med.

Vi tittar nu på följande planering för den mer utmanande fjällturen:

Tisdag 3/8:  Tidig avresa från Västmanland till Ljungdalen (parkering i Kläppen).  Vandring ca 12 km till Helags Fjällstation.

Onsdag 4/8:  Vandring Helags Fjällstation till Gåsens Fjällstugor ca 17 km

Torsdag 5/8:  Vandring Gåsens Fjällstugor via Gamla Sylen till Sylarnas Fjällstation ca 18 km

Fredag 6/8:  Vandring Sylarnas Fjällstation till Helags Fjällstation ca 19 km

Lördag 7/8:  Extra dag vid Helags Fjällstation, eventuellt toppförsök på Helagsfjället 1796 m

Söndag 8/8:  Tidig start med vandring Helags Fjällstation till Kläppen ca 12 km. Retur till Västmanland

 
De som vill få en enklare utmaning kan antingen genomföra samma program som de som tältar men bo i stugor eller stanna och bo i Helags Fjällstation samt genomföra kortare dagsvandringar.  Boende i stuga eller fjällstation ska bokas i förväg.

Vi är för närvarande fem personer som vill genomföra den långa vandringen.  Vi söker fler som vill vara med.  Men också du som vill genomföra en lugnare och mindre ansträngande fjälltur enligt beskrivningen ovan är välkommen.  Gemensam upp och ner resa.

Var god kontakta mig på telefon 070-565 0017 eller vie e-post This is a mailto link om du har frågor eller vill anmäla dig till någon av vandringsalternativen.

Du är också välkommen att träna med oss på onsdagar kl. 19:00 samling vid Rosenlund eller lördagar kl. 10:00 i Vedbobacken.  Du som vill träna för egen vandring är självklart också välkommen att träna med oss.  Vi kör varje vecka fram till avresan till fjällen.

Jag önskar alla en trevlig och stärkande sommar i naturen!

/ Thomas Holmkvist Ordf.  Vandraringen

Skribent: Ulf Back
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link