Hoppa till sidans innehåll

Fjälltur vecka 31 - uppdaterad information 1 augusti

12 JUN 2021 16:05
Kort rapport innan avresa för årets fjällvandring.  En grupp om sju personer har förberett sig för att genomföra årets fjällvandring.
  • Uppdaterad: 01 AUG 2021 16:50

Det är tre damer och fyra herrar som kämpat hårt med tung börda över stock och sten i bland annat Rocklundaskogens svarta MTB-spår.  De sista dagarna innan avresan vilar kropparna och utrustningen vårdas och optimeras.  Vilka de medverkande är kommer i nästa rapport. 

Vi lämnar Västerås tidigt på morgonen tisdagen den 3 augusti för att parkera den hyrda bussen på Kläppens parkering i Ljungdalen runt 3-tiden på eftermiddagen.   Där återstår en 12 km lång vandring med turens tyngsta packning fram till i närheten av Helags Fjällstation.  Våra ryggsäckar är då fyllda med all den mat som behövs under den 6 dagar långa vandringen.  Vi bor alla i tält så totalvikten vid start är betydande. 

Planen är att vandra via Gåsenstugorna till Sylarnas Fjällstation där vi hoppas ankomma på torsdag eftermiddag.  På fredag vandrar vi den direkta leden tillbaka till Helags Fjllstation.  Vi har därmed fullbordat en triangel som ligger söder om den mer välkända Jämtlandstriangeln. 

På lördag tar vi en extra dag vid Helags Fjällstation med ett eventuellt toppförsök på Helagsfjället om vädret tillåter.  Helagsfjället är Sveriges högsta fjäll söder om Polcirkeln med sina 1796 m.  Den har också Sveriges sydligaste glaciär. På söndag den 8 augusti vandrar vi åter till Kläppen och reser hem.  

Denna fjällvandring är den första på många år med flera deltagare som initierats av Vandrarringens Friluftssektion.  Vi kommer att rapportera våra framsteg regelbundet på VRs Facebooksida i mån av tillgång på internet.

Vi önskar er alla fortsatt trevlig och stärkande sommar i naturen! 

gm / Thomas Holmkvist
Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...