Hoppa till sidans innehåll

En hälsning från vår ordförande

27 NOV 2021 11:13
Vår ordförande Thomas Holmkvist ser fram emot det kommande jubileumsåret.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2021 11:13

Vintern är nära och det börjar dra ihop sig till en säsong med vila, underbar mat och besök av släkt och vänner. Kylan har också kommit och idag var det snöstorm på många platser i Rocklundaskogen när snökanonerna var igång.

Som förening har vi inlett ett nytt verksamhetsår och jubileumsåret 2022 är riktigt nära. Som ni möjligen känner till så bildades Vandraringen den 6 mars 1922. Nu 100 år senare skall vi självklart fira detta med en gratis familjefest i Flisenberg på söndag den 6 mars 2022. Tjugo dagar senare, dvs lördagen den 26 mars 2022, anordnar vi ett kalas med festmåltid och underhållning. Vi återkommer med detaljer om dessa händelser senare men jag uppmanar er att markera datumen i era kalendrar.

Jubileumsåret är också fyllt med aktiviteter och tävlingar både i och runt Fiskkraken men också på andra orter i och utanför Västmanland. Många av dessa evenemang kommer att få en speciell jubileumsprofil där uttrycket kommer att variera beroende på aktivitet och sammanhang.

Jag vill här också tacka alla som hjälp till med renovering av spängerna på stigen runt Fiskkraken! Självklart också ett varmt tack till alla som målat, städat, fällt träd, burit kubb och släpat ris samt huggit och staplat ved! Vilken jätteinsats ni gjort!
Som ni alla vet så kan ingen göra allt men alla kan göra något. Så är det i Vandraringen också och vi gör det tillsammans med svett och glädja och i en trevlig samvaro.

Även under jubileumsåret kommer vi att ges många tillfällen till ideellt arbete. På den listan finns tex Vedens dagar, städdagar i Flisenberg och planerade måndagsarbete för oss daglediga. Vi har också ett antal arrangemang där vi med vårt ideella arbete skapar intäkter till föreningen. Under 2022 har vi dels uppdraget som parkeringsvakter vid Brunnbydagarna. Vi har också fått förnyat förtroende att hjälpa till vid musikevenemangen på Folkparken vid Mälaren. I veckan tillkännagav arrangören att Peter Jöback uppträder på stora scenen den 20 augusti men jag har förstått att fler evenemang är på gång där vi kan hjälpa till.

Tråkigt nog har vi tekniska problem med vår anläggning i Flisenberg. Jag gissar att de flesta av er vet att vi har problem men rotinväxt i avloppsrören från klubbstugan. Ett problem som orsakade stopp i avloppet under vårvintern i år. Ett lämpligt åtgärdsprogram är under framtagning där vi ännu inte vet när vi kan genomföra en reparation och ännu mindre vad det i slutändan kommer att kosta. Lika illa är att värmepumpen på väggen i storstugan verkar ha nått slutet av sin livstid. Den är runt femton år och det går inte att få tag på reservdelar. Ett anbudsförfarande har startats för ett professionellt byte sv värmepumpen. Under tiden hålls grundvärme med hjälp av de direktverkande elradiatorer som sitter under fönstren. De drar ca fyra gånger mer energi än vad värmepumpen gjorde för samma temperatur i rummen. Positivt är dock att en ny modern värmepump är 5 – 7 gånger mer affektiv än direktvärmande elradiatorer.

Jag vill avsluta med att önska alla en härligt upplyst advent, en riktigt God Jul och ett strålande GOTT NYTT JUBILEUMSÅR!
Vi ses snart i skogen!
Thomas

Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@vandrarrin...