Hoppa till sidans innehåll

Klubbinfo - Rapport från styrelsemötet 25 augusti

31 AUG 2021 20:03
Den 25 augusti kunde VRs styrelse för första gången sedan årsmötet i november 2020 träffas fysiskt. Alla tidigare möten i detta verksamhetsår har genomförts digitala.
  • Skapad: 31 AUG 2021 20:03

Medlemmar
Vi har en positiv medlemsutveckling med en nettoökning av 16 personer sedan maj i år.  Det beslutades att genomföra medlemsmöten för nya medlemmar i Flisenberg.  Detta för att introducera alla till anläggningen och lära ut vad man får göra, eller måste göra, eller inte får göra när man besöker Flisenberg.  Ambitionen är att komma i gång med detta under hösten.

Ekonomi
Föreningen har ett positivt resultat i finanserna trots avsaknad av intäkter från parkeringsprojektet under Brunnbydagarna och arrangerade orienteringstävlingar. Vi har dock fått bidrag från Västerås kommun och RF-SISU i olika former.
En stor kostnadsdrivare är friluftsanläggningen i Flisenberg. Renoveringen av spängerna på stigen runt Fiskkraken och annat planerat underhåll pågår enligt plan och budget.  Föreningen tilldelats de den bidragssumma vi äskade hos RF-SISU och delar är redan utbetalt.  Nya ej budgeterade kostnader har kommit pga problemet med avloppen som satts igen och efterföljande nya rutiner för att ta hand om det vi spolar ner.En nyhet är att vi nu i tillägg till Restaurangchansen också säljer Guldkortet som erbjuder rabatter på restauranger och butiker.  Kortet säljs för 200 kronor vilket helt tillfaller föreningen.
Vandraringen har tecknat en olycksfallsförsäkring för alla medlemmar som deltar i våra aktiviteter.

Stadgar
Styrelsen antog ett förslag till stadgeändring av §11 och §12 i stadgarna avseende uteslutning och utträde.  Ändringen behövs för att effektivisera arbetet i medlemskommitén.  Förslaget kommer att presenteras till medlemmarna i god tid innan årsmötet.

100-årsjubileum
Planeringen och förberedelserna inför Vandrarringens 100-årsjubileum pågår förfullt.  Markera följande datum i era almanackor:  Den 6 mars 2022 fyller föreningen 100 år.  Då blir det en gratis familjefest i Flisenberg för alla medlemmar.  Den 26 mars 2022 på kvällen bjuder föreningen in till ett jubileumskalas med middag, tal och underhållning.  Kalaset kommer att ha en kuvertavgift som ännu inte är fastlagd.
Som ni kanske sett så har alla funktionärer utrustats med en jubileums T-shirt för att påminna och marknadsföra jubileet.  Det jobbas också med en jubileumstidskrift och bidragsförfattare har att förhålla sig till en deadline den 30 november 2021.

Sektionerna
Sektionernas planerade aktiviteter beskrivs och marknadsförs i VR-bladet September, hemsidan och FB

Bokamera
Det nya systemet för bokning av hyrbara objekt i Flisenberg har, trots viss initiala svårighet, visat sig vara både effektivt och uppskattat.  Styrelsen beslöt därför att fortsätta använda bokningssystemet BokaMera och betaltjänsten Billmate.

Klubbmöten 
Ett enklare Klubbmöte kommer att genomföras i Rosenlund den 13 oktober kl 19.00 för dragning av vinnare i Cykel-TRIM.  Pga av pandemins restriktioner kommer separat inbjudan till en mindre skara.
Om restriktionerna upphör i det nya året kommer verksamheten med reguljära Klubbmöten att komma i gång under februari 2022.  Styrelsen och de respektive sektionerna står då som värd för var sitt Klubbmöte. 

Thomas Holmkvist / ordförande

Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link