Hoppa till sidans innehåll

Stigröjningsprojektet

16 AUG 2021 19:46
Utöver Nyttjanderättsavtalet för vandringsleden runt Fiskkraken med Gysinge skog har VR också nu ett avtal om stigunderhåll av övriga stigar i Fiskkraken terrängen.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2021 19:46

Utöver avtalet med Gysinge skog har VR fått klartcken att årligen göra stigunderhåll av stigar i Fiskraken terrängen. I avtalet identifieras ca 20 stigar där VR har tillåtelse att röja sly för att göra stigen synlig och användbar för aktiviteter som nya motionsrundor, vandringar och tipspromenader.

Förteckning över de stigar som avtalet omfattar kan du se här: Flisenberg - stigsystem

Orienteringssektionen ansvarar och planerar för stigröjningsverksamheten. Under juli har röjningsarbete gjorts på stigarna 10, 11 (Krakenlinken) och stig 15 (väster om Öfallsmossen).
Investeringar i lämplig utrustning i form av kraftfull grensax, smidig såg och 2 st röjsågar och skyddshjälm har gjorts för att användas i underhållsarbetet.

Ulf B och Bertil S har genomgått nödvändig utbildning för användning av röjsågarna. Utbildning planeras för att ge fler intresserade möjligheter att använda röjsågarna och delta i arbetet.

Med två röjsågar med olika verktyg monterade (trimmer och slyklinga) kan ett effektivt underhållsarbete genomföras på stigarna vid samma tillfälle.
Rapport Ulf

Skribent: Ulf Back
E-post: This is a mailto link

Aktuellt i Orientering och Skidor


Orienteringsträning varje onsdag. Start 18 augusti  tom september. Kolla i kalendern för plats och tid.


Postadress:
Vandrarringen
Thomas Holmkvist, Kronhjortsgatan 18
72242 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link