Hoppa till sidans innehåll

Etapp 3 - Arena Högfjällshotellet


Klockan är tjugo över åtta och nationalsången har precis ekat genom Lindvallen. Tredje etappen är invigd, och jag får sällskap av Magnus upp till dagens start, 350 meter upp i slalombacken. Vi skämtar fram och tillbaka om stela ben och den lättande dimman; det sista vi säger innan vi skiljs åt är ”Undrar om vi är sjöblöta när vi kommer tillbaka?”

Vi behövde inte undra länge. Innan jag når startfållan öppnar sig himlarna på glänt, och regnet öser ned över det lilla gäng orienterare som har samlats till första start. Vi klämmer in oss under funktionärernas lilla tak, och tror att vi kanske hinner vänta ut regnvädret innan klockan slår över till 8:30. Där hoppades vi förgäves. Ungefär samtidigt som vi blir utkörda från det halvdana regnskyddet och ställer oss på kö för incheckning ställer sig himlen på vid gavel, och när jag ger mig ut på fjället är jag är mer lik en dränkt mus än en orienterare.

En tapper skara kämpar sig uppåt, mot dagens första kontroll. Det är blött, kallt och tungt, men jag kan inte klaga; jag springer (går, men vi kan ju låtsas) genom något av det vackraste Sverige har att erbjuda. Så småningom avtar även regnet, och inga större bommar förmörkar loppet. Jag har lärt mig av gårdagens misstag, och är mycket försiktig med att tappa höjdmeter.

Nästan framme vid tredje kontrollen susar Ulf förbi och ropar någonting uppmuntrande. Jag pustar fram något likvärdigt och når snart stämpeldosan. Där får jag äntligen vända och springa nedåt. Skillnaden är enorm, och jag börjar nästan tro att det finns en liten löpare inom mig (åtminstone till dess att jag springer för långt och måste vända uppåt igen).

Resten av loppet går genom skog. Blöt och fruktansvärt kuperad, men väldigt vacker skog. Något förvirrad klättrar jag upp på en höjd, från vilken jag borde kunna se, eller åtminstone höra, min kontroll. Visste ni att det finns en fågel som låter precis som en stämpeldosa? Den satt dold någonstans uppe i granarna och pep sitt gälla pip medan jag irrade runt nedanför.

Även om regnet tog slut medan jag var uppe på fjället så blir de sista kontrollerna en våt historia. Det förekommer dock inga sura miner när Vandrarringarna en efter en droppar in i klubbtältet; det är ju inte varje dag man kommer nyduschad in i mål.

/Emma-Karin

O-Ringens hemsida hittar du här

O-Ringens officiella Youtube-kanal hittar du här

Information om Arena Högfjällshotellet hittar du här 

Anmälningar hittar du här

Startlistor hittar du här

Resultatlistor hittar du här - välj Typ för att visa t ex Klubb och Välj Etapp

Skapa din egen sida för att följa dina favoriter här

Officiella bilder från O-Ringen hittar du här - kommer senare

Resultat på Winsplits hittar du här - kommer senare

Uppdaterad: 26 JUL 2016 18:54 Skribent: Emma-Karin Rehnman

Kontakta oss:

Vandrarringen - Orientering
c/o Karin Swärd 
Solrosgatan 17
722 45 Västerås
Telefon: 0705-328546
This is a mailto link

 

 

 

 

Postadress:
Vandrarringen
Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info