Hoppa till sidans innehåll

Etapp 3 - Arena Backsjö


Efter en mycket välbehövlig vilodag var det idag dags att ta tag i orienterandet igen. Arenan vid etapp 3 heter Backsjö, helt logiskt eftersom den ligger med vacker utsikt över just Backsjön. Vädret ska man ju inte klaga på, men när temperaturen börja närma sig och även passerar 30-strecket då är det rätt varmt att springa orientering.

Idag var det medeldistans på programmet och deltagarna sprang på 2 olika områden. Ungefär hälften sprang på Backsjöhalvön ett område med riktigt klurig orientering och en hel del höjdmeter att besegra. Resterande halva tog sig norrut och några hade hela 155 höjdmeter att besegra för att komma till startplatsen. Belöningen blev en fantastisk utsikt från Slåtterberget som även bjöd på riktigt svår orientering, sönderskuren terräng med branter, sänkor och stenar och det är svårt att ”läsa in sig” då stora områden ser likadana ut.

Ska man nämna någon av Vandrarringens löpare idag så kan vi inte undvika att imponeras av Lisa Rehnman som kom 2:a i D40-motion (13:e totalt). Riktigt starkt jobbat.

Imorgon en ny dag på Arena Backsjö och SMHI lovar temperaturer runt 30 grader så det är bara att ladda med mycket vätska och mat för att orka med och kanske blir det även ett kvällsdopp vid Gullviks havsbad som ligger bara 10 minuters bilfärd från där vi bor.

Vid pennan Peter Nordström

Den som trott att orienterare är renlevnadsmänniskor som alltid äter nyttigt får sig nog en tankeställare av nedanståend bild på frysdisken på Coop där de säljer djupfryst pizza! :-)

Pizza

 Foto Lars Mosslind

Bilder från Arenan (Foto Ulf Back)

Uppdaterad: 25 JUL 2018 21:21 Skribent: Lars Mosslind
Epost: Adressen Gömd

Kontakta oss:

Vandrarringen - Orientering
c/o Karin Swärd 
Solrosgatan 17
722 45 Västerås
Telefon: 0705-328546
This is a mailto link

 

 

 

 

Postadress:
Vandrarringen
Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info