Klubbmöte 1047 med biståndsprojekt

16 AUG 2018 10:01
På höstsäsongens första klubbmöte 15 augusti presenterades biståndsprojekt i Tanzania och Colombia för Vandrarringen.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2018 14:59

På Vandrarringens klubbmöte nummer 1047 berättade dokumentärfilmaren Simon Collén om den resa han gjort i Tanzania på uppdrag av den kristna biståndsorganisationen Compassion. Under sex dagar dokumenterade han bland annat besök i skolor som startats genom medel från givare i 57 länder. Han träffade också sitt eget fadderbarn. Upplevelsen av den extrema fattigdomen fick honom att uppskatta hur bra vi har det i Sverige. Också Mats Julle och Daisy, som kom från Colombia för sju år sedan, informerade om ett biståndsprojekt, ett hem för föräldralösa barn. Daisys skildring av de stora ekonomiska skillnaderna och alla som tvingats fly på grund av interna konflikter fick åhörarna att inse vikten av bistånd även till Colombia.

Efter programmet informerade Ulf Back om kommande aktiviteter och betonade särskilt vandringen i Tiveden.

!4 deltagare.

Rapport Gunilla Zimmermann