Hoppa till sidans innehåll

Klubbmöte 1054 med viktiga lärdomar

15 MAJ 2019 12:10
Om Olyckan är framme var temat för programmet på klubbmötet den 13 maj i klubbstugan. Det var 28 deltagare som kom till det lyckade mötet.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2019 12:10

 

Vid Vandrarringens välbesökta klubbmöte nummer 1054, som ägde rum en vacker majkväll i klubbstugan vid sjön Fiskkraken, medverkade de båda medlemmarna Berit Hallonsten och Karin Westholm. På ett pedagogiskt sätt berättade de om vad man ska göra om man råkar ut för bränn-, rök- och sårskador, stora blödningar, ormbett, insektsstick och förfrysning, något som kan drabba oss alla. De rekommenderade att ringa 1177 om man känner sig osäker. Vid misstänkt stroke och hjärtstopp är det viktigt att den drabbade kommer under behandling, men medan man väntar på hjälp finns det en del man kan göra. Vandrarringen har köpt en hjärtstartare, som demonstrerades. Vi fick också tips om vad vi kan göra om vi blir vittne till en bilolycka. Att varna andra trafikanter är viktigt, men den egna säkerheten går först. En del av det vi fick veta kan verka svårt, men Berit och Karin menade att det är bättre att göra någonting än ingenting alls. 

Klubbinformation från SM den 10 april lämnades av  Ulf Back. Föreningen har nu 485 medlemmar, att två nya projekt vid Flisenberg är uppstartade med att rusta vindskydd och bastu, Styrelsen har beslutat att stugan bara ska hyras ut till medlemmarna.

Vindskydden håler på att repareras. Det norra får ett nytt tak och den södra byggs upp på nytt. Nya medlemmar med stort friluftsintresse genomför arbetet.

Det andra projektet är en förstudie på hur den vedeldade bastun ska renoveras och kunna användas igen. Odd Werner-Erichsen rapporterade från rivningsarbetet och status på golv och väggar och vad som behöver göras. Exteriört kommer bastuhuset att vara intakt förutom en ny skorsten. Försstudien ska resultera i en reparationsplan  med kostnad och finansiering. 

 Gunilla Zimmermann/Ulf Back

 

 

Skribent: Ulf Back
Epost: This is a mailto link
Vandrarringen
c/o Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås
Telefon: 070-673 2722 
E-post: This is a mailto link

 Aktuellt

Orienteringsträning varje onsdag. Se kalendern för plats.

Alla aktiviteter maj -juni förutom onsdasgsträningarna är inställda pga coronakrisen. Se Kalendern för vad som gäller.

 


 Registrera aktivitet

Boka klubbstugan

Boka Rosenlund

Bli medlem


 Börja orientera

Börja orientera


Cykel-TRIM

Länk till Cykel-TRIM


Oringen logo  


VR-bladet


Sisus hemsida 

Postadress:
Vandrarringen
Ulf Back, Stålverksgatan 65
72477 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info